پف زیر چشم | علت، علائم + درمان پزشکی و خانگی
این مطلب توسط بخش سلامت مجله اینترنتی بیلمگ گردآوری شده است.
پف زیر چشم
پف زیر چشم یا ورم چشم، یکی از مسائلی هست که برای هر شخصی از زن و مرد و پیر و جوان هم ممکن است ایجاد شود اما بعضی از افراد و مخصوصا خانمها، احساس خوبی نسبت به ورم کردن یا پف در زیر جشم ندارند چراکه اصلا دوست ندارند پیر یا مسن بنظر برسند.
تورم چشم، میتواند در یک چشم یا هر دو چشم ایجاد شود و علت این پدیده (پف زیر چشم) این هست که در اثر التهاب، مایع در پوست زیر چشم جمع شده و درنتیجه تورم در پوست زیر چشم اتفاق می افتد که در مواردی میتواند در چشمک زدن و یا حتی باز و بسته کردن چشمها هم دشواری یا اختلال ایجاد کند.
پف یا سیاهی زیر چشم یا پف دور چشم، علل و عوامل متعددی دارد داشته و گاهی می تواند موروثی (ارثی) باشد یا دلیل پزشکی جدی تری داشته باشد اما به غیر از این موارد، هیچ جای نگرانی نبوده همه اینها قابل درمان است.
علائم پف زیر چشم
از بارزترین علامت پف در زیر چشم میتوان به خود ورم اشاره کرد اما خب گاهی آنقدر ملموس و قابل مشاهده نیست یا در مراحل ابتدایی قرار دارد که در این مرحله باید علائم دیگر را بررسی نمود مانند علائمی مثل ورم یا التهاب در پلک، خارش، سوزش، مشکل در باز و بسته نمودن کامل چشم یا چشمک زدن، یا در مواردی درد چشم و قرمزی یا خونی شدن چشم ها.
ورم چشم در صبح و هنگام بیدار شدن از خواب کاملا طبیعی است اما در مواردی ممکن است بعلت مشکلات کبدی باشد اما این مشکل با علائم دیگری نیز همراه است، پس اگر در کنار پف چشم، ورم مچ دست یا پا، تورم لب یا زردی پا دارید، میتواند علامت وجود یک بیماری یا مشکل کبدی یا صفراوی باشد و باید فورا جهت تشخیص، به پزشک مراجعه کنید
علت پف کردن زیر چشم چیست؟
- کم آبی یا مصرف کم مایعات و گریه زیاد یا طولانی
- مصرف بیش از اندازه از نمک
- مشکلات یا بیماری های کبدی
- فشار خون بالا
- مصرف مواد الکلی
- مصرف سیگار یا دخانیات و مواد مخدر
- آرایش صورت و استفاده از وسایل و لوازم آرایشی و یا لنز زدن به چشم
- کم خوابی و داشتن کسری خواب
- نگرانی زیاد همراه با استرس و اظطراب داشتن
- آلرژی و حساسیت که اکثرا با آبریزش و التهاب چشم است
- تغییرات و نوسانات هورمونی بدن در زنان باردار و یا زمان قاعدگی
- بیماری های مختلف مانند گریوس، تب یونجه، عفونت یا خشک شدن چشم ها، نارسایی کلیه
- مصرف دارو
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
درحالت عادی نیازی به مراجعه به پزشک نبوده و در اکثر موارد موقتی است اما درصورتی که پف زیر چشم همراه با تار شدن دید، قرمز شدن اطراف چشم، درد، خارش یا سوزش چشم، تورم صورت، تب، سردرد یا اختلال در روند تنفس باشد مراجعه به پزشک ضروری است.
درمان قطعی پف زیر چشم
پزشکان در علم طب از راه های زیادی برای درمان و ازبین بردن قطعی و پف زیر چشم مثل لیزر، جراحی، بوتاکس و کربوکسی ترابی استفاده میکنند.
منابع: